لیست اختراعات علي رحماني
در اين اختراع، پليمر سيكلوهگزانون سولفونه فرمالدهيد به عنوان روان كننده بتن براي اولين بار در كشور ساخته شد. براي سنتز اين پليمر، در ابتدا ميزان 0/015 مول سديم سولفيت به همراه 0/015 مول سديم متا بي سولفيت را در بالن سه دهانه در 0/1 مولار فرمالدهيد 30% به كمك همزن مغناطيسي در دماي 40 درجه حل مي نماييم. سپس به منظور انجام واكنش در محيط قليايي (13~pH) به ميزان حدود 20 ميلي ليتر محلول 40% هيدروكسيد سديم به محلول اضافه مي نماييم. در ادامه، پس از حل شدن كامل عوامل سولفونه كننده، ميزان 0/05 مول سيكلوهگزانون به سرعت اضافه مي گردد. سپس پس از افزودن 0/13 مول آكريليك اسيد، 0/05 مول مالئيك انيدريد و 0/03 مول متاآكريليك اسيد تحت اتمسفر نيتروژن، در دماي 90 درجه واكنش را به مدت زمان 3 ساعت ادامه مي دهيم و در نهايت به كمك اسيد ميزان pH نهايي پليمر را در محدوده 10 تنظيم مي نماييم. رنگ محلول ويسكوز به دست آمده به رنگ زرد مايل به كهربايي است كه با انجام فرآيند فيلتراسيون محصول و تنظيم غلظت، پليمر به منظور تست بتن آماده مي گردد. فوق روان كننده بر پايه پليمر سيكلوهگزانون سولفونه فرمالدهيد با قابليت حفظ اسلامپ بالا، پخش شدگي ذرات سيمان را به نحو چشمگيري بهبود مي بخشد. اين افزودني با پخش ذرات ريز بتن موجب عملكرد موثر آب در مخلوط بتن گشته و در نتيجه علاوه بر افزايش مقاومت فشاري نهايي، كاهش نفوذ پذيري، دوام و پايايي بتن را نيز افزايش مي دهد. استفاده از اين محصول خاصيت چسبندگي بتن را بهبود بخشيده و آب انداختگي و جدايي سنگدانه ها را كاهش مي دهد. در ايستگاه هاي حفاري در درياچه، دريا، پل هاي پهن آبي و مترو كه نيازمند بتني با عملكرد بالا، استحكام زياد، الاستيسيته و نفوذ ناپذير است، قابل كاربرد است. براي انواع بتن روان با قابليت حفظ كارايي، بتن خود متراكم، بتن مسلح، بتن با محافظت بخار، بتن ضد آب و نفوذ ناپذير، بتن ضد يخ و با دوام، بتن ضد خوردگي و ضد سولفونات گزينه ي طلايي است. دز مصرف اين محصول 0/5 تا 2 كيلوگرم براي 100 كيلوگرم سيمان مي باشد. اين محصول كاملا با آب مخلوط مي گردد و بايد به آب اختلاط اضافه گردد. مقدار بهينه دز مصرف فقط پس از انجام آزمايش، با در نظر گرفتن شرايط محلي موثر بر كارايي مخلوط و خصوصيات مكانيكي مورد نياز بتن قابل تعيين است و بايستي قبل از مصرف به خوبي تكان داده شود.
اختراع " كيسه بوكس تحليل كننده ضربات" كه در تمرينات ورزشي مورد استفاده است شامل دو بخش بوده كه بخش اول بر روي كيسه بوكس و بخش دوم در دست مربي آن ورزشكار قرار مي گيرد توسط سنسورهاي تعبيه شده در بخش اول اين اختراع كه بر روي خود كيسه بوكس نصب مي شود ضربات ورزشكاراحساس شده و اطلاعات آن شامل تعداد و ميزان قدرت ضربات وارده به كيسه بوكس به بخش دوم اين اختراع ارسال مي گردد كه در اين بخش ضمن پردازش آنها , نتيجه بر روي صفحه نمايشگر آن ظاهر خواهد شد . بعلاوه زمان تست ورزشكار توسط صفحه كليد موجود در بخش دوم توسط مربي تعيين مي گردد لذا به هنگام نمايش نتايج عملكرد ورزشكار 3 پارامتر الف : زمان انجام آزمايش ب: تعداد ضربات وارده به كيسه بوكس و ج: متوسط قدرت ضربات وارده ارائه خواهد شد.
در اين اختراع جزئيات آب بند مكانيكي ارائه شده است كه سيال اصلي با اجزاي فلزي آب بند در تماس نمي باشد و از آنجا كه ممكن است اين سيال خورنده باشد آب بند ها از خطر آسيب ديدن محفوظ خواهند ماند. اختلاف فشار آب بند خارجي در اين اختراع تفاوت فشار سيال واسطه با فشار محيط مي باشد و اختلاف فشار داخلي تفاوت بين فشار سيال واسطه و سيال اصلي مي باشد. به طور معمول اختلاف فشار آب بند داخلي به مراتب كمتر از فشار آب بند خارجي مي باشد بنا بر اين آب بند خارجي به دليل مواجه بودن با سايش شديدتر سطوح آب بند زود تر دچار آسيب مي شوند و معمولا نشت از اين قسمت اتفاق مي افتد. آب بند ارائه شده در اين اختراع يعني آب بند مكانيكي پشت به پشت براي سرويس هاي كثيف و حاوي ذرات جامد مناسب مي باشد. در اين آب بند چنانچه اختلاف فشار هاي آب بندهاي داخلي و خارجي زياد باشد مي توان هر دو آب بند را متعادل ساخت.
به منظور جلوگيري از نشت سيالات سمي و خطرناك كه با نشت آن ها ممكن است محيط اطراف صدمه ببيند و يا همچنين سيالات حاوي ذرات ساينده و جامد مي توان از آب بندهاي تك يا چندگانه استفاده نمود. اين اختراع در خصوص آب بندهاي مكانيكي تك (Single Seals) مي باشد. اين آب بند به صورت كارتريج (پيش تنظيم) طراحي شده است كه مي توان در صورت تمايل مشتري به صورت غير كارتريج نيز ساخته و تحويل داده شود. اين نوع آببند توسط صفحات تنظيم كننده و گلند روي سيليو تنظيم شده و سرهم مي گردد به اين منظور ابتدا گلند روي محفظه آب بندي نصب مي شود و سپس صفحات تنظيم كننده آب بند پس از نصب سيليوهاي آب بند آزاد مي گردند.
به منظور آب بندي سيستم هاي شامل سيال مكانيزم هاي مختلفي طراحي و ساخته شده است. يكي از مشكلاتي كه مكانيزم هاي آب بند با آن موجه هستند نشت سيالات فرار مي باشد. در اين اختراع مكانيزم آب بند به نحوي طراحي شده است كه مي توان با استفاده از آن حتي سيالات فرار را نيز مهار نموده و از نشت آن ها به محيط جلوگيري نمود. به منظور ساخت اين اختراع كه آببند دوگانه پشت سر هم (Tandem Double seal) مي باشد سطح هاي آب بند در يك جهت و پشت سر هم قرار مي گيرند.به منظور نصب اين آب بند روي محفظه آب بندي نياز به دو گلند وجود دارد. در آببند دوگانه پشت سر هم فشار سيال واسطه ld مي تواند كمتر از فشار سيال عامل باشد و نشت جزئي سيال واسطه به باز شدن صفحات آببند منجر نميگردد.
بتن يكي از اصلي¬ترين و پركاربردترين مصالح ساختماني محسوب مي¬شود كه در گستره وسيعي از كاربردها (سازه¬اي و غير سازه¬اي) در ساختمان استفاده مي¬گردد. با توجه به پيشرفت فناوري و تحقيقات مستمر در زمينه آينده نگري، امروزه اين امكان براي صنايع ساختماني بوجود آمده است تا در راستاي نوآوري به جهت توليد مواد جديد و روش¬هاي مختلف آن در علم مواد گام¬هاي بلندي برداشته شود كه بتواند خواسته¬هاي ساختاري و كاربردي متعددي را تامين كند. تقاضاي تجاري براي استفاده از بتن¬هاي سبك و چندسازه¬هاي بتني سبك در سال¬هاي اخير با توجه به امتيازات مختلف آن¬ها مانند سبك سازي، كاهش نيروهاي وارده به ساختمان ناشي از زلزله، عملكرد بهتر از نظير عايق بندي حرارتي و صرفه جويي در مصرف انرژي و دوستدار محيط زيست بودن، بيش از پيش افزايش يافته و در حال گسترش است. در اين اختراع با استفاده از داده¬هاي به دست آمده در آزمايشگاه توليد، يك نوع فوم بتن شيميايي بر پايه پليمر با پايداري بالا به منظور مصرف در بتن متخلخل ساخته شد.
عنوان اختراع: توليد آب داغ از گرماي تلف شده موتور جهت شستشوي مخازن زباله هدف ازاين پروژه بهينه سازي خودروهاي مخزن شور موجود به منظورتوليد و استفاده از آب داغ جهت شستن مخازن زباله با عملكرد بهتر و بدون مصرف سوخت اضافي براي گرم نمودن آب مي باشد.
در اين اختراع، رزين سولفونات-كربوكسيلات با قابليت¬هاي ويژه براي اولين بار در كشور ساخته شد. فرآيند توليد اين رزين به عنوان روان كننده بتن شامل: 1- حل نمودن عامل سولفوناسيون در آب در دماي 45 درجه سانتي¬گراد، 2- تنظيم pH به 5/13 با محلول سود 40%، 3- پلي كنداسيون اوليه توسط فرمالدهيد 37% در دماي 60 درجه سانتي گراد، 4- پلي كنداسيون ثانويه توسط فرمالدهيد 37% به همراه مواد اوليه آلي استن يا اتيل متيل كتون در دماي 200 درجه سانتي گراد، 5- اضافه نمودن مواد اوليه روان كننده پلي كربوكسيلاتي تحت اتمسفر نيتروژن، 6- خنثي سازي و تنظيم pH در محدوده 10-7، 7- فيلتراسيون، 8-تنظيم غلظت و ويسكوزيته مي¬باشد. محصول روان كننده رزين سولفونات-كربوكسيلات براي انواع بتن¬ها قابل كاربرد، و نسبت به روان كننده¬هاي ملامين، ليگنوسولفونات و نفتالين كه داراي روان كنندگي بالايي نيستند، داراي قدرت روان كنندگي و حفظ اسلامپ و مقاومت بتن بيشتر و در مقايسه با روان كننده¬هاي پلي كربوكسيلاتي كه داراي مواد اوليه گران قيمتي هستند ارزان¬تر مي¬باشد و داراي فرآيندي به مراتب ساده¬تر و كم هزينه¬تر با تكيه بر دانش بومي است. محصول توليد شده قابل رقابت با كليه محصولات خارجي و داخلي بوده و داراي عملكردي ممتاز است.
موارد یافت شده: 12